Vakuumförpackare Qvac

Från BORA

Med den revolutionerande inbyggda vakuumförpackaren QVAC kan maten nu inte bara bevaras längre utan även behålla sin oslagbart fräscha smak.

BORA Qvac

Med BORA QVac inbyggda vakuumlåda kan livsmedlen hålla upp till tre gånger längre, vilket minskar matsvinnet. Att vakuumpacka hjälper livsmedel att behålla både sin naturliga smak och sitt aptitliga utseende.

BORA QVac har tre olika funktioner: Vakuumpackning i vakuumboxar och vakuumpåsar, Återförslutning av flaskor och Marineringsfunktionen

Qvac från BORA hos Elon Knut Pers

Vi reserverar oss för prisändringar

BORA QVAC SVART

Kommer vecka 20 2024

  • Mått: 239 x 142 x 124

  • Vikt: 3,48kg

  • Svart inbyggd vacuummaskin & tillbehör

  • Tre olika vacuumprogram, max -90kPa

  • Marinering & bevaring av vätskor

  • Pris: 7690 kr

BORA QVAC ROSTFRITT

Kommer vecka 20 2024

  • Mått: 239 x 142 x 124

  • Vikt: 3,48kg

  • Svart inbyggd vacuummaskin & tillbehör

  • Tre olika vacuumprogram, max -90kPa

  • Marinering & bevaring av vätskor

  • Pris: 6990 kr

BORA Pure spishäll med fläkt

Vanliga frågor och svar:

Vakuumförpackning är en metod för att försegla livsmedel i en lufttät förpackning, vilket eliminerar syre och skapar ett vakuum. Detta hjälper till att förhindra oxidation och förlänga hållbarheten för livsmedlen.
En vakuumförpackare fungerar genom att suga ut luften från en förpackning, antingen en påse eller en behållare, och sedan försegla den lufttätt. Detta skapar ett vakuum som hindrar luft och därmed även bakterier från att nå livsmedlet, vilket bevarar dess färskhet längre.
Nästan alla typer av livsmedel kan vakuumförpackas, inklusive kött, fisk, frukt, grönsaker, mejeriprodukter och färdiga måltider. Det är dock viktigt att vara medveten om att vissa livsmedel kan behöva förbehandlas eller vara lämpliga för specifika förpackningsmetoder.
Hållbarheten för vakuumförpackad mat kan variera beroende på livsmedlets typ och förvaringsförhållanden. Generellt sett kan vakuumförpackad mat hålla sig betydligt längre än livsmedel som förvaras på traditionellt sätt, vanligtvis upp till tre gånger längre.
Vakuumpåsar finns tillgängliga på många stormarknader, köksbutiker och online-återförsäljare. De kommer i olika storlekar och kvaliteter för att passa olika behov och användningsområden.
En av Elon Knut Pers BORA spishällsexperter pratar med en kund

Elon Knut Pers – Svågertorp

Elon Knut Pers – Eslöv

Elon Knut Pers – Ystad

Elon Knut Pers – Skurup

Elon Knut Pers – Trelleborg

Elon Knut Pers – Höllviken

Elon Knut Pers – Limhamn

Elon Knut Pers – Simrishamn

Elon Knut Pers – Värnhem

Kontakt

Vill du veta mer eller beställa en produkt från BORA? Skicka in en offertförfrågan direkt till oss.


Varför ska du välja BORAS QVAC

För den moderna köksentusiasten som värdesätter både hållbarhet och kvalitet i sina matupplevelser, erbjuder BORA QVac en banbrytande lösning för att förlänga livslängden på livsmedel och behålla deras utsökta färskhet. Med dess innovativa teknologi och mångsidiga funktioner, utgör BORA QVac en enastående tillägg till varje kök, vilket ger möjlighet till både praktisk förvaring och förberedelse av mat på ett enkelt och effektivt sätt.

Unikt inbyggnadskoncept

Tack vare det innovativa och unika inbyggnadskonceptet tar BORA QVAC inte bort någon viktig del av arbetsytan i köket. Den inbyggda vakuumlådan kan antingen integreras jäms med skivan eller ovanpå.

Extra snabb marinering

Genom marineringsringen, som sätts på de tillhörande vakuumeringsboxarna, uppstår ett undertryck. Med denna funktion behöver vakuumprocessen inte ta mer än tio minuter, istället för flera timmar eller dagar. Genom denna teknik tränger marinaden in extra djupt i livsmedlen.

Spishäll med fläkt på stenskiva
Snygg spishäll från Bora på en tjock bänkskiva i sten

Öka hållbarheten för vätskor

Vakuumförslutningen ser till att göra vätskor som vin eller olja i öppna flaskor hållbara längre. Har den en gång kokat, kan grönsaksbuljongen också sparas som bas för såser.

För mindre matsvinn

Allt från grönsaker, frukt, kött och fisk till såser, soppor och grytor, rått eller kokt kan vakuumeras. Genom vakuumförpackningen kan livsmedlen sparas längre, utan att de förlorar sin naturliga smak eller konsistens. I kombination med BORA ångsugssystem samt BORA X BO ångugn kan vakuumerade och marinerade livsmedel tillredas perfekt, exempelvis vid sous vide.

Låt Elon Knut Pers hjälpa dig

På Elon Knut Pers står våra experter redo att hjälpa dig. Med vår kunskap och erfarenhet kan du vara säker på att få den bästa lösningen som passar dina behov och preferenser.